helpt bedrijven online

Kennis&nieuws

WordPress 4.4.2 veiligheidsupdate

Maak je gebruik van de WordPress, dan is het zaak zo snel mogelijk te updaten naar versie 4.4.2. Er is namelijk een belangrijk lek gevonden.

Het gaat om een kritieke veiligheidsupdate (WordPress 4.4.2) voor alle voorgaande versies en WordPress zelf raad ten sterkste aan om deze update zo snel mogelijk te installeren.

WordPress versies 4.4.1 en eerder zijn mogelijk kwetsbaar door twee kritische veiligheid issues: een mogelijke SSRF-kwetsbaarheid en een onrechtmatige uitbreiding van toegangsrechten-kwetsbaarheid.

Naast bovenstaande issue zijn er ook nog 17 andere problemen, bugs verholpen in deze update.

Lees het WordPress nieuwsbericht over deze release [Engels]

Wat betekent dit in gewone taal?

WordPress is een opensource pakket waar voortdurend aan door ontwikkeld wordt. Er is nu een lek ontdekt wat zich bevindt in alle voorgaande versies. Dit lek stelt in theorie iedereen in staat om toegang te krijgen tot een WordPress installatie om deze over te nemen.

Update!

Het gaat dus zeker om een serieuze update waarvan echt aan te raden is deze te (laten) installeren! Neem contact op om een update in te laten plannen.

Website die onlangs zijn opgeleverd of die net een (periodieke) update hebben gehad, zullen kosteloos geupdate worden.


WordPress altijd up-to-date?

Wil je dat jouw WordPress website altijd up-to-date is? Sluit dan een onderhoudscontract af! Ook eenmalige installatie van een update is mogelijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.