helpt bedrijven online

Kennis&nieuws

Een gebruiker toevoegen aan Google Analytics

Hoe werkt ik met Google AnalyticsWil je iemand inzicht geven in je Google Analytics gegevens? Je hoeft daarvoor niet de gegevens van je Google Account te geven. Sterker nog, dat zou ik helemaal nooit doen. Daarmee geef je toegang tot alle diensten die onder die Google Account te beheren zijn, zoals bijvoorbeeld Gmail en Google Plus.

Toch gebeurt het me regelmatig dat ik gegevens van een Google Account opgestuurd krijg van een opdrachtgever. Dat is lijkt vaak de snelste oplossing. Daarom wil ik hier graag uitleggen hoe je eenvoudig een gebruiker kunt toevoegen aan een Google Analytics Account.

De zeven stappen om een gebruiker toe te voegen

  1. Log in op je Google Analytics-account via www.google.com/analytics;
  2. Selecteer het tabblad Beheerder en kies eventueel de juiste account (indien je er meer beheert);
  3. Klik op Gebruikersbeheer;
  4. Geef onder Rechten toevoegen voor het e-mailadres op voor het Google-account van de gebruiker die je toegang wilt geven;
  5. Selecteer de gewenste rechten;
  6. Selecteer indien je dat wilt Geef deze gebruiker een melding per e-mail om een melding aan de gebruiker te verzenden die je toevoegt;
  7. Klik op Toevoegen.

That’s it!

Hoe kan ik een gebruiker toevoegen aan Google Analytics?

Meer informatie over het toevoegen, bewerken of verwijderen van gebruikers aan Google Analytics vind je in het Google Help Center.


Wil jij ook ondersteuning online?

Heb je ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld het gebruik van Google Analytics, neem gerust contact op. Wij denken graag kritisch met je mee!